شناسایی یک هزار و 450 هکتار کانون بحرانی گرد و خاک در چهارمحال و بختیاری

تاریخ انتشار : 1402/05/31 - ساعت انتشار: ١٢:٣٤ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: سه کانون بحرانی گرد و خاک به مساحت یک هزار و 450 هکتار در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و خانمیرزا وجود دارد که هر ساله هم‌زمان با فصل پائیز منشا و محل تجمع گرد و غبار می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از فارس- اصغر احمدی  با اشاره به طرح مردمی‌سازی عرصه‌های منابع طبیعی در استان، گفت: شیوه‌نامه این طرح در دست تهیه و بررسی است و بناست در آینده‌ای نزدیک توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ادارات کل منابع طبیعی، ابلاغ شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در ادامه بیان کرد: هدف از اجرای این طرح مشارکت مستقیم و غیرمستقیم مردم است تا بتوان از طریق آن از عرصه‌های ملی حفاظت و مراقبت کرد.

وی یادآور شد: نمونه‌ای از طرح‌های مردمی، طرح‌های مرتعداری است که عرصه‌های ملی در اختیار مجریان طرح قرار میگیرد تا بتوانند علاوه بر حفاظت از آن بهره‌برداری اصولی در زمینه کاشت گیاهان دارویی نیز داشته باشند.

احمدی در ادامه اضافه کرد: تا کنون در قالب طرح‌های مرتعداری 12 مورد به مساحت هشت هزار و 400 هکتار زمین از سوی منابع طبیعی در اختیار افراد جهت بهره‌برداری و کاشت انواع گیاهان اعم از گیاهان دارویی قرار گرفته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه از دیگر طرح‌هایی که با مشارکت‌های مردمی صورت گرفته است می‌توان به طرح کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد، گفت: این طرح تحت عنوان طرح مردمی در سطح کشور مطرح و از ابتدای امسال آغاز شده است تا در طی یک دوره چهار ساله یک میلیارد درخت در استان‌ها تولید و کاشته شود.

وی با اشاره به اینکه سهم استان از این طرح، تولید و کاشت 10 میلیون نهال است، یادآور شد: این نهال‌ها در مکان‌های شناسایی شده در جهت زراعت چوب، غنی‌سازی جنگل‌ها و ایجاد فضای سبز کاشته می‌شوند.

احمدی در ادامه با اشاره با کانون‌های بحرانی گرد و غبار در استان، خاطرنشان کرد: سه کانون بحرانی گرد و غبار در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و خانمیرزا وجود دارد که هر ساله هم‌زمان با فصل پائیز منشا و محل تجمع گرد و غبار می‌شود و کیفیت هوای استان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

احمدی بیان داشت: این کانون‌ها به دلیل تغیر شرایط اقلیمی و آب و هوا، کاهش بارندگی و بر هم خوردن نظم آن به وجود آمده‌ که با مشارکت مردم در حفاظت از پوشش گیاهی مرتع‌ها، جنگل‌ها و اقدامات بیولوژیکی می‌توان اثر بیابانی شدن مراتع را از بین برد، مشارکت مردم مهم‌ترین عامل در پیشگیری از بیابانی شدن مراتع و جنگل‌ها است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در پایان یادآور شد: در استان یک هزار و 450 هکتار کانون بحرانی گرد و غبار وجود دارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here