نوشهر/ بندهای سرشاخه گیر در جلوگیری از خسارت ناشی از سیلاب بی نظیر است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر با بیان این که مطالعات ساخت ۱۸ بند سرشاخه گیر روی رودخانه های مهم منتهی به شهرهای غرب استان انجام شده است، گفت: تا کنون ۱۰ بند سرشاخه گیر ساخته و به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- مهرداد خزایی پول، نقش بندهای سرشاخه گیر را در جلوگیری از خسارت ناشی از سیلاب بی نظیر توصیف کرد و در عین حال توضیح داد: از آن جایی که تخلیه رسوبات و جمع آوری چوب آلات پشت این سرشاخه گیر ها لازم و ضروری است، اگر این وظایف به موقع انجام نشود، کارایی این بندها از بین رفته و خسارت را دوچندان می کند.
وی ادامه داد: طبق بررسی های صورت گرفته در حال حاضر بیش از ۴۰۰متر مکعب انواع چوب آلات شکسته افتاده جنگلی در منطقه خرما چال منطقه وجود دارد که اگر جمع آوری و به وقع تخلیه نشود، با سیلاب جدید، مشکلات دوچندان می شود.
وی وظیفه جمع آوری چوب و روسوبات از بستر و حریم رودخانه ها را مربوط به شرکت آب منطقه ای دانست و بیان داشت: منابع طبیعی با انجام مطالعات دقیق و سرمایه گذاری، بند سرشاخه گیر را ساخته است، اما طبق مصوبه مدیریت بحران تخلیه رسوبات و جمع آوری چوب آلات در حوالی سرشاخه گیرها بر عهده شرکت آب منطقه ای است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر در عین حال همکاری و مشارکت شرکت آب منطقه در اجرای وظایف نسبت به رعایت حریم و بستر رودخانه را مطلوب توصیف کرد و گفت: جمع آوری درختان شکسته افتاده و یا قطع درختان در بستر و حریم رودخانه ها با مشکلات قانونی مواجه است که همچنان مسوولان دستگاه های اجرایی را در انجام وظایف با چالش مواجه می کند.
خزایی پول با بیان این که طرح جمع آوری و خروج درختان شکسته افتاده از جنگل های شمال همچنان ممنوع بوده و به مرحله اجرایی نرسیده است، افزود: به لحاظ قانونی با وجود این که نشانه گذاری ها انجام شده، اما برداشت چوب های شکسته افتاده در جنگل شمال ممنوع است.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی مازندران - ساری، با این ادعا که شرکت آب منطقه ای مسوول جمع آوری رسوبات و نخاله های چوبی پشت بند های سرشاخه گیر رودخانه ها است، گفت: طبق مصوبه مدیریت بحران، این شرکت باید به موقع و پیش از وقوع سیلاب این وظیفه را عملیاتی کند.
براساس این گزارش اسماعیل مختار پور، به ساخت ۱۰بند سرشاخه گیر روی رودخانه های مهم منتهی به شهرهای مازندران در منطقه منابع طبیعی ساری اشاره کرد و افزود: از سال ۱۳۹۸دانش ساخت بند سرشاخه گیر در منطقه شمال بومی شد و با اجرای این طرح خسارت های سیلابی به این خطه به حداقل رسیده است.
وی با اظهار این که، کارایی بند های سرشاخه گیر در مازندران بی نظیر است در عین حال بیان داشت : صد البته همواره باید نسبت به تخلیه و جمع آوری به موقع روسوبات و چوب های احتمالی پشت این بندها اقدام عملی کرد، چراکه با بی توجهی خسارت ها دوچندان خواهد شد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |