چهارمحال/ دستگیری ۲۰ متخلف برداشت غیرمجاز گزانگبین در کوهرنگ

تاریخ انتشار : 1403/07/01 - ساعت انتشار: ١٠:٣٤ - گروه خبری : آخرین اخبار, اخبار کشور

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری گفت: ۲۰ متخلف برداشت غیرمجاز گزانگبین در کوهرنگ دستگیر شدند.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- سرهنگ صادق محمدی اظهار کرد: براساس گزارش‌های دریافتی مبنی براینکه تعدادی از قاچاقچیان در حال برداشت محصولات مرتعی از جمله گزانگبین در روستای بنواستکی بخش کوهرنگ هستند موضوع در دستورکار یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری قرار می‌گیرد.

وی گفت: در این ارتباط نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مرکز استان و نیرو‌های یگان حفاظت کوهرنگ و فارسان و با همراهی نیروی انتظامی برای دستگیری متخلفان در منطقه حضور می‌یابند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: پس از ساعت‌ها کوهنوردی ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری توانستند ۲۰نفر متخلف را دستگیر و ۷۰نفر هم از محل متواری شده و تحت تعقیب هستند.

وی افزود: گزانگبین نوعی محصول مرتعی است که حشره‌ریزی به نام "پسیل گز " روی گونتخم‌ریزی و تولید پوره می‌کند و این پوره‌ها نوعی "مان" به نام گزانگبین تولید می‌کنند که این محصول به دلیل ارزش دارویی و غذایی سودآوری و ارزش اقتصادی بالایی دارد.

محمدی ادامه داد: در این عملیات ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با ۲۰فقره تغییرات غیرقانونی در اراضی ملی به مساحت سه هزار متر مواجه شدند که براساس تبصره یک ماده ۵۵قانون حفاظت و بهره‌برداری از اراضی ملی (جرائم مشهودی که ماموران خیلی سریع و بدون ارجاع به مقام قضایی نسبت به رفع تصرف اقدام می‌شود) شناسایی و رفع تصرف شده است.

وی اضافه کرد: براساس ماده قانونی ۲۵مکرر اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای عرضه، خرید، فروش و نگه‌داری چوب، ذغال و هیزم جرم انگاری شده و برای مرتکبان این عمل مجازات تعیین شده است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری بیان کرد : انتظار می‌رود افرادی که در این خصوص فعالیت می‌کنند دست از این کار بکشند چرا که با برخورد ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری روبرو می‌شوند.

وی از مردم و دوست‌داران طبیعت خواست چنانچه تخلفی در عرصه‌های ملی جنگلی و مرتعی از جمله تصرف عدوانی، قاچاق چوب، احداث کوره زغال، قطع درختان جنگلی و سایر موارد در حوزه منابع طبیعی مشاهده کردند مراتب را از طریق کد امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴و سامانه ۱۳۹گزارش کنند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




ورود


تماس با ما