اعتمادسازی؛ لازمه جلب مشارکت بهرهبرداران در مدیریت مراتع
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی کشور لازمه جلب مشارکت مرتعداران و بهرهبرداران در مدیریت مراتع را اعتماد سازی برشمرد و یاد آور شد: ایجاد اطمینان و اعتماد در بین مرتعداران و جوامع هدف جهت اجرای طرحهای مرتعداری چند منظوره و اصلاح قوانین نا کارآمد با ارائه آموزش و تولید محتوای آموزشی و ترویجی از برنامه های اولویت دار منابع طبیعی است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، حسن وحید روز دوشنبه در جلسه کارگروه ملی تنظیم کوچ بهاره عشایر و برنامه ریزی مدیریت چرای دام در مراتع کشور افزود: برگزاری جلسات منطقهای با مدیریت ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری و ادارات کل امور عشایر استانهای مناطق سه گانه جهت احصاء مشکلات و بررسی راهکارها و پیشنهادات با وفاق و همدلی می تواند به نقشه راه کارآمد برای مدیریت مرتع تبدیل شده و از تنش و گسترش مشکلات به سطوح ملی جلوگیری نماید.
وحید در ادامه تهیه و تنظیم تقویم کوچ را امری ضروری دانست و یاد آور شد: در جلسات منطقهای با همفکری استانها و با در نظر گرفتن تمامی محدودیتهای مدیریتی مانند شرایط اقلیمی و مسایل اقتصادی و اجتماعی موجود در مبدا و مقصد و طول مسیر کوچ باید نظم حاکم باشد و مدیریت و ساماندهی مشکلات مسیر کوچ و پهنه «ایل راهها» با فوریت مشخص و در لایه حدنگاری منابع طبیعی جانمایی شود.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی کشور در ادامه به استفاده از ظرفیت تشکلها، تعاونیها، اتحادیههای عشایری، روستایی و منابع طبیعی در امور مدیریت موثر مراتع تاکید کرد و مقوله آموزش، فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و اعتمادسازی در اجرای طرح مرتعداری چندمنظوره و مدیریت چرا و ساماندهی کوچ را بسیار موثر دانست.
وحید همچنین یاد آور شد: وضعیت مرتعداران باید مشخص شود و مرتعدار و دامدار واقعی با مرتعداری که مراتع را ترک کرده و اکنون آن را متصرف شده و تغییر کاربری می دهد باید شناسایی شود و از سوی دیگر با دامدارانی که فاقد مجوز پروانه چرا هستند برخورد قانونی صورت گیرد.
حسن وحید اضافه کرد؛ خدمات رسانی به عشایر و محترم شمردن عرف آنان در مسیر کوچ با جدیت انجام شود. استفاده خارج از عرف از مراتع مسیر کوچ منجر به ایجاد تنش و تعارضات اجتماعی شده و لازم است با جدیت برخورد گردد. هر نوع اقدام خارج از دستورالعملهای ابلاغی سازمان در خصوص سکونتگاههای عشایری به جد پرهیز گردد.
وحید همچنین تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در مدیریت چرا و اخراج دام غیر مجاز در مناطق چهارگانه وظایفی دارد و حقوق بهرهبرداران برای اعمال هرگونه محدودیت و ممنوعیت بهرهبرداری در این مناطق باید رعایت شود..
معاون رییس سازمان در بخش آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سرانجام به هدف گذاری و مدیریت موثر برای استفاده کامل از ظرفیت ارزشمند ایستگاههای تولید بذر و نهال مرتعی اشاره و تاکید کرد: در تمامی اکیپ های مدیریت چرای دام باید نیروی یگان حفاظت حضور یابد و مدیریت چرای دام و حفاظت از مراتع کشور با محوریت کامل یگان حفاظت و در سطح تمامی سامانهای عرفی مراتع استان انجام شود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |