اختتامیه کارگاه ملی هم اندیشی- آموزشی راهبردها، سیاست ها و برنامه های مدیریت مراتع کشور برگزار شد
اختتامیه کارگاه ملی هم اندیشی- آموزشی راهبردها، سیاست ها و برنامه های مدیریت مراتع کشور برگزار شد در این مراسم معاون هماهنگی پیشگیری و کاهش خطر پذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: آبخیزداری و آبخوانداری و ارتقاء سطح پوشش گیاهی می تواند از منشا بسیاری از مخاطرات جلوگیری کند که برای احیا مراتع نیازمند یک مدیریت یکپارچه هستیم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی کشور - رسول حسام با تاکید به بهبود وضعیت مراتع ادامه داد: حفظ شرایط منابع طبیعی جزو الویت ها است و باید به سرعت نیز به سمت احیا شدن این عرصه ها برویم.
حسام تصریح کرد: برگزاری نشست های ملی ناشی از دغدغه های ایجاد شده در بخش های مختلف است و برای مدیریت برخی مخاطرات مثل ریزگردها، سیل، کاهش سطح آب های زیرزمینی باید به صورت جدی تر به بحث احیا مراتع و منابع طبیعی بپردازیم.
معاون هماهنگی پیشگیری و کاهش خطر پذیری سازمان مدیریت بحران کشور افزود: خروجی های این نشست ها باید به یک مدل علمی- تجربی تبدیل شود و نقش مردم در این مدل ها دیده شود.
در ادامه این اختتامیه سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهارکرد: اعتمادی که بین مردم و منابع طبیعی ایجاد شده است می تواند دراحیا عرصه های منابع طبیعی کارگشا باشد.
وحید با تاکید بر اینکه حفاظت از منابع طبیعی وظیفه همگانی است، تصریح کرد: اگر به طبیعت اجازه بدهیم می تواند خودش را بازسازی کند و با همت مردم و مسئولین و با عملیات احیایی طبیعت بازسازی شده است.
وی با اشاره به اهمیت مفاهیمی چون امنیت غذایی و زیستی افزود: ما به عنوان بخش مهمی از حاکمیت و دولت هستیم و باید حلقه اتصال بین بهره بردار، دانشگاه، محققین و اجرا ایجاد شود.
وحید افزود: در ممیزی مراتع موفقیت نسبی داشته ایم چرا که یک بار عرصه های مرتع را ممیزی کرده ایم ولی باید با تغییرات انجام شده دوباره برنامه ریزی کنیم و شرایط جدید موجود را در نظر بگیریم.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار کرد: در بسیاری از مسایل به دانش روز پرداخته نشده است و شرکت های دانش بنیان را در مجموعه منابع طبیعی مشارکت نداده ایم اما کارهای ساده دانش بنیان می تواند بسیاری از مشکلات و چالش ها را برطرف کند.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در اختتامیه کارگاه ملی هم اندیشی - آموزشی سیاست ها، راهبردها و برنامه های مدیریت مراتع کشور به افزایش و جهش تولید با نگاه ویژه به حفظ آب و خاک و توسعه پوشش گیاهی تاکید کرد.
ترحم بهزاد عنوان کرد: با عنایت به اهمیت بالای مراتع به عنوان بستر تولید و ضرورت مدیریت صحیح و اصولی این عرصه ها، انجام اقدامات مدیریتی و تهیه دستورالعمل ها و آیین نامه ها و به روز نمودن آنها طبق قوانین امری بدیهی و لازم می باشد.
وی ادامه داد: تدوین سند راهبری مدیریت مراتع کشور، تهیه برنامه الحاق برخی از وظایف شرکت پشتیبانی امور دام، تدوین برنامه هفتم توسعه مدیریت مراتع کشور، تهیه طرح تحول احیاء پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع کشور، پیش نویس تهیه نظام نامه مردمی سازی و نقشه راه مدیریت پایدار مراتع کشور با رویکرد مشارکت مردمی، تهیه سند راهبردی و مقابله با خشکسالی در مراتع کشور، تهیه دستور العمل و شرح خدمات رقومی سازی نقشه های ممیزی مراتع و طرح های مرتعداری، تبیین فرآیندهای امور مراتع در راستای الکترونیکی سازی خدمات و بانک اطلاعات مراتع کشور و طراحی و اجرای سامانه سمطا به عنوان برنامه های راهبردی مراتع است.
در ادامه این مراسم رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: اهداف کارگاه آموزشی و هماندیشی بازبینی سیاستها، راهبردها و برنامهها در بخش منابع طبیعی است.
شعبان شتایی اظهار کرد: مسائل و مشکلات بخش منابع طبیعی و آبخیزداری نیازمند اصلاح و بازنگری است و یکی از اهداف این کارگاه آموزشی و هماندیشی بازبینی سیاستها، راهبردها و برنامهها است.
وی ادامه داد: این کارگاه آموزشی با حضور نخبگان، اساتید، محققان و مدیران باتجربه اجرایی در موضوع مرتع در حال برگزاری است تا بحث و بررسی چالشها و مسائل این حوزه در کارگروههای مختلف، باعث تصمیم گیری های خوبی برای آینده در مراتع باشد.
گفتنی است در روز پایانی کارگاه ملی هم اندیشی - آموزشی راهبردها، سیاست ها و برنامه های مدیریت مراتع کشور بیانیه ای در 14 بند امضا و منتشر شد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |