تمهیدات اداره کل منابع طبیعی جنوب کرمان در خصوص آتش سوزی های احتمالی در فصل تابستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در گفتگو با خبرنگار طبیعت گفت: با توجه به بارندگی ها، امسال شاهد تراکم گیاهی بسیار خوبی در سطح منطقه هستیم که با شدت یافتن گرمای هوا خطر وقوع آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی بیشتر خواهد شد بر همین اساس ضرورت ایجاب می کند تا تمهیدات ویژه ای در ارتباط با پیشگیری و اطفاء به موقع حریق در عرصه های جنگلی و مرتعی اتخاذ شود.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- قاسم رحیمی نیا اظهار داشت: جنگل ها و مراتع متعلق به همه مردم است و بهترین حافظان این سرمایه های ملی خود مردم هستند و باید در موقع ضروری و بدون فراخوان در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی تلاش کنند.
رحیمی نیا تصریح کرد: آتش سوزی هر هکتار مرتع یا جنگل میلیاردها ریال خسارت به منابع طبیعی وارد میکند و تنها راه جلوگیری از بروز این خسارت، پیشگیری و روشن نکردن آتش در این اراضی است.
وی توصیه کرد: شهروندان به جای روشن کردن آتش در جنگلها و فضاهای سبز حفاطت نشده برای روشن کردن آتش و طبخ غذا به پارکهای درون شهری رفته و در محلهای تعیین مثل منقل ها آتش روشن کنند. باز هم اگر افرادی قصد دارند به طبیعت بکر بروند باید دقت داشته باشند که در کنار درختها، علفهای خشک و.. آتش روشن نکنند و ترجیحاً از منقلهای قابل حمل استفاده کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با بیان اینکه شهروندان باید به خاموش کردن آتش نیز توجه ویژهای داشته باشند افزود: در مواردی شهروندان پس از ریختن کمی آب بر روی آتش تصور میکنند که آتش به طور کامل خاموش شده است، در حالی که هنوز تکههای چوب روشنی باقی مانده که پس از اینکه شهروندان محل را ترک میکنند دوباره شعله ور شده و باعث وقوع آتش سوزی میشود، افراد باید از خاموش شدن آتش اطمینان حاصل کنند همچنین میتوانند با ریختن مقداری خاک بر روی ذغالهای باقی مانده از عدم شعله وری دوباره آنها اطمینان حاصل کنند.
وی با اشاره به اینکه برخی از این مناطق محل زندگی حیوانات هستند گفت: حیوانات هم در طبیعت سهمی دارند، اما اگر آتشسوزی اتفاق بیفتد آنها هم آسیب میبینند و دیگر نمیتوانند در آن منطقه سکونت داشته باشند، بنابراین اکوسیستم این منطقه نیز دچار تغییرات میشود.
رحیمی نیا با اشاره به اینکه آتشسوزی در محلهایی که علفهای خشک وجود دارد به سرعت گسترش پیدا میکند بیان داشت: این آتشسوزی به صورت دایرهای از اطراف گسترش پیدا میکند و به سرعت سطح بسیار زیادی را در بر میگیرد و وزش باد به خصوص در ارتفاعات موجب پیشروی آتش میشود، بنابراین توصیه میکنیم که در صورتی که وزش باد در محل مشاهده شد، شهروندان آتش روشن نکنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان یکی دیگر از علتهای وقوع حریق در علفزارها را انداختن بطری و شیشه در طبیعت دانست و گفت: این اجسام با متمرکز کردن نور خورشید مثل عدسی عمل میکنند و موجب آتشسوزی میشود، بنابراین شهروندان باید از رها کردن این اجسام در طبیعت خودداری کنند.
وی با اشاره به گرم شدن هوا و احتمال حریق در عرصه های منابع طبیعی، از کشاورزان خواست در راستای حفظ این عرصه ها از آتش زدن کاه و کلش باقیمانده اراضی زراعی خودداری کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان تعامل و همکاری دستگاه های اجرائی را در موضوع حفاظت از عرصه های منابع طبیعی در مقابل آتش سوزی های احتمالی بسیار مهم و مؤثر دانست و تصریح کرد: از آنجائی که عرصه های منابع طبیعی دارای وسعت زیاد و امکانات و تجهیزات منابع طبیعی محدود است، اقدامات پیشگیرانه و آمادگی دستگاه های اجرایی و امدادی برای مقابله به موقع با آتش سوزی های احتمالی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.
وی افزود: ایجاد گشت و کشیک حریق شبانهروزی و تشدید حضور نیروهای حفاظتی به ویژه در روزهای تعطیل و ایجاد گشتهای ویژه شناسایی و مستمر در مناطق بحرانی و حساس به آتشسوزی از راهکاری در حال انجام برای کاهش خسارتهای احتمالی به این عرصهها است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان خاطرنشان کرد: برگزاری مانور اطفا حریق در سطح شهرستان ها، برگزاری کلاس های آموزشی برای جوامع محلی، همیاران طبیعت و بهره برداران در سطح شهرستان ها و روستاها، برگزاری جلسات متعدد با فرمانداران، بخشداران و دهیاران، هشدار روزانه در فضای مجازی و تعامل با همیاران، شوراها و دهیاران از تمهیدات لازم جهت جلوگیری و کاهش حریق در عرصه های طبیعی جنوب کرمان است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |