طرح کاشت هشت‌میلیون درخت در استان قم طبق برنامه پیش‌ می‌رود

تاریخ انتشار : 1403/04/12 - ساعت انتشار: ١٠:٣٩ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: برنامه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با هدف تولید نهال، جنگل‌کاری و توسعه درختکاری و افزایش سرانه فضای سبز استان مطابق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در حال اجراست.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا- محمد شعاعی  بیان کرد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، یک طرح ملی و مورد تاکید مسئولان نظام است که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بعنوان متولی و مجری این طرح می‌باشد. بر اساس این طرح، سهم استان قم طی مدت چهار سال، تولید و کاشت هشت میلیون اصله نهال است.

وی افزود: در این طرح تاکید بر فرهنگ سازی منابع طبیعی و جلب مشارکت آحاد مردم، بهره برداران عرصه های منابع طبیعی، صاحبان صنایع و معادن، نیروهای بسیج و نظامی، روحانیون، دانش آموزان و دانشجویان، سازمان های مردم نهاد، سرمایه گذاران و خیرین، مقامات و دستگاه های دولتی و عمومی است. به همین منظور، اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح، بسیار محدود بوده و می‌بایست از تمامی ظرفیت‌های استان برای اجرای طرح بهره گرفته شود.

وی ادامه داد: هم اینک پس از گذشت یک سال از شروع این برنامه، یک میلیون و صد هزار اصله تولید نهال انجام شده و به میزان 500 هزار اصله در سطح یک‌هزار و 430 هکتار، عملیات کاشت نهال به‌صورت مشارکتی انجام شده‌است. علاوه بر این در سطح 210 هکتار هم بذر پاشی صورت گرفته‌است.

شعاعی گفت:‌ از خصوصیات بارز اجرای عملیات مذکور، پویش‌های مردمی و همکاری سازمان های مردم نهاد و استفاده از ظرفیت های دولتی و غیردولتی بوده است. بر اساس اقدامات صورت گرفته تا پایان سال دوم، عملیات تولید نهال به میزان سه میلیون اصله انجام خواهد شد.

وی افزود: محدودیت اعتبارات از موانع اجرای این طرح به شمار می‌آید، علیرغم بکارگیری ظرفیت های مشارکت، نیاز به تامین حداقل 30 میلیارد تومان در سال برای اجرای تعهدات استان در قالب این طرح ملی است.

گفتنی‌است قم به دلایل مختلف از جمله کاهش منابع آبی در معرض خطر افزایش عرصه‌های بیابانی و از بین رفتن پوشش‌ گیاهی درمناطق مختلف است، بنابراین حفظ منابع طبیعی که منافع آن برای عموم جامعه است وظیفه همگانی به شمار می‌آید و این مسئولیت در استان قم به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و خطر گسترش عرصه‌های بیابانی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

با توجه به شرایط زیست محیطی استان و چالش‌هایی که طبیعت قم با آن مواجه است، اجرای هرگونه طرح توسعه‌ای در این استان باید با نگاه به نکات یاد شده باشد. در این مسیر به طور حتم استفاده از ظرفیت‌های مردمی در کنار بهره‌گیری از امکانات دستگاه‌های اجرایی متولی برای حراست از منابع طبیعی استان مورد نیاز است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here